15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRâmnicenii vor primi subvenţii la încălzire

Râmnicenii vor primi subvenţii la încălzire

Ajutoare băneşti vor primi atât cei care sunt racordaţi la reţeaua de termoficare, cât şi cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale şi combustibil solid.

Şi anul acesta, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea a fost demarată campania de acordare a subvenţiilor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece. Oficialii din cadrul primăriei spun că acţiunea a început la 1 octombrie. Potrivit legislaţiei în vigoare, familiile care au venituri reduse vor beneficia de mai multe tipuri de ajutoare. Se acordă sprijin bănesc celor care îşi încălzesc apartamentele cu energie termică furnizată de CET Govora. Direcţia de Protecţie Socială din Primăria (DSP) Râmnicu Vâlcea a trimis formularele de cerere şi declaraţiile pe proprie răspundere către furnizorul de agent termic, urmând ca, în perioada 6 – 12 octombrie, CET să le distribuie către asociaţiile de proprietari. În perioada 10 – 20 octombrie, asociaţiile vor colecta cererile de subvenţii de la titulari şi le vor depune la furnizor, care are obligaţia de a le înainta către primărie cel târziu până pe 20 octombrie. Până la sfârşitul acestei luni, DSP va centraliza cererile titularilor. Pentru cei care folosesc gazele naturale distribuite de Distrigaz Sud, procedurile stabilite de primărie sunt asemănătoare, cu menţiunea că solicitările completate de potenţialii beneficiari, însoţite de ultima factură, vor fi depuse la Centrul de Informare a Cetăţenilor din cadrul primăriei sau la registratura DPS. Până pe 5 noiembrie vor fi transmise către titulari dispoziţiile privind stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale. Potrivit reprezentanţilor primăriei, depunerea cererilor se face o singură dată, la începutul sezonului rece.

 

Pentru încălzirea cu lemne, plăţile se fac din această lună

 

Râmnicenii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne sau cărbuni pot beneficia de subvenţionarea costurilor, iar plăţile se vor face începând cu jumătatea acestei luni. Pentru beneficiarii de venit minim garantat, DPS a întocmit documentaţia şi situaţia centralizatoare, urmând ca plata ajutorului pentru titulari să se facă de la 15 octombrie, prin mandat poştal, iar pentru unii, prin casieria DPS.

Familiile cu venituri reduse care nu beneficiază de ajutorul social pot depune cereri la sediul DPS, în fiecare lună a sezonului rece până pe data de 25. Dreptul de ajutor se va acorda începând cu luna depunerii cererii, iar plata se va face o singură dată pentru tot sezonul rece, după transferarea de către Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Vâlcea a sumelor necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS